top of page

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/18

Joogaretriitti & safarimatka
Tansaniaan

Arusha - Ngorongoron suojelualue -  Tarangiren kansallispuisto 

Tule mukaan unohtumattomalle safari- ja joogamatkalle Tansaniaan! Tansanian on uskomattoman kaunis maa, joka tunnetaan erityisesti upeasta luonnosta, Kilimanjaron lumipeitteisestä vuoresta, Afrikan parhaimmista luonnonpuistoista, villieläimistä, ystävällisistä ihmisistä ja kiehtovasta maasai-kulttuurista. 

Olemme yhdistäneet tähän matkaan kaksi intohimoa. Ensimmäinen niistä on jooga ja toinen Afrikkalainen kulttuuri ja luonto. Matkalla saamme kokea ripauksen luksusta, sillä majoittaudumme tasokkaaseen boutique-lodgeen, joka toimii myös luonnonmukaisena kahviplantaasina. Lodge sijaitsee luonnon keskellä ylängöllä, jossa ilmasto on aamuisin ja iltaisin miellyttävä joogan harrastamiseen trooppisessa puutarhassa. Lodgen uima-altaalta on upeat maisemat kahviviljelmille ja Ngorongoron luonnonsuojelualueelle. 

Matka on täynnä kiehtovia seikkailuja paikalliseen kulttuuriin, afrikkalaiseen taiteeseen perinteisiä safarielämyksiä unohtamatta. Yhden päivän vietämme kokonaan maasai-kylässä, jossa tutustumme maasai-naisten elämään. Retkiimme kuuluvat kaksi konaista safaripäivää Ngorongoron kraaterissa ja Tarangiren kansallispuistossa - maisevat ovat suoraan kuin "Minun Afrikkani"-elokuvasta. Savannilla vaeltavien villieläimien näkeminen läheltä on ainutlaatuinen kokemus, jota ei voi koskaan unohtaa.

Voit matkustaa kanssamme hyvin mielin ja jakaa hyvää, sillä j
okaista varattua matkaa kohden yksi maasai-perhe saa kauttamme  terveysvakuutuksen. Vakutuus kattaa ilmaisen sairaanhoidon ja lääkkeet. Haluamme matkamme avulla lisätä myös paikallisen yhteisön hyvinvointia. 

 

Jooga sopii sekä vasta-alkajille, että pidempään jooganneille, sillä asanoita voidaan modifioida jokaiselle sopivaksi. Hyppää mukaan elämäsi seikkailuun!

Landscape of Ngorongoro crater - Herd of wild animals grazing on grassland - herd of zebra

Kohokohdat

 • Koe Afrikan upea luonto ja näe villieläimiä läheltä luonnossa kahtena eri safari-päivänä

 • Vietä päivä oikeassa Maasai-kylässä ja tutustu maasai-naisten elämään

 • Vieraile Ngorongoron kraaterissa, joka on yksi Afrikan seitsemästä ihmeestä ja UNESCO:n maailmanperintökohde

 • Huolla kehoasi joogan avulla. Matkalla voit tyhjentää mielesi arjen kiireistä ja keskittyä omaan hyvinvointiisi

 • Tutustu Afrikkalaiseen taiteeseen ja kulttuureihin 

 • Jaa hyvää: Jokaista varattua matkaa kohden yksi maasai-perhe saa kattavan terveysvakuutuksen 

Päiväohjelma

PÄIVÄ 1. TERVETULOA TANSANIAAN!

Saavumme KLM:n iltalennolla Kilimanjaron kansainväliselle lentokentälle. Majoittaudumme lentokentän lähelle hotelliin. Nautimme illallisen kynttilänvalossa tutustuen toisiimme. 

 

PÄIVÄ 2. KARATUN KYLÄ

Aloitamme aamun Marjukan ohjaamalla flow-joogalla. Joogan jälkeen nautimme terveellisen aamiaisen, jonka jälkeen lähdemme kohti Karatun kylää, jossa majoittaudumme tasokkaaseen Baghayo Garden Suitesiin. Nautimme lounaan lodgessa, jonka jälkeen on aikaa laskeutua retriitin tunnelmaan. Lodgessa on uima-allas, trooppinen puutarha, spa-hoitola ja baari sekä ravintola.  Marjukan ohjaa iltapäivällä mieltä rauhoittavaa yin joogaa, missä asanoissa viivytään 3-5 minuuttia. Savasanassa  loppurentoutus, missä käytetään intialaisen päähieronnan elementtejä.
Illallisen nautimme lodgessa.

 

PÄIVÄ 3. TARANGIREN KANSALLISPUISTO

Heräämme ennen auringonnousua ja lähdemme kohti Tarangiren kansallispuistoa. Puiston keskellä virtaa Tarangire-joki, jonka äärelle eläimet kerääntyvät juomaan ympäri vuoden. Tarangire tunnetaan erityisesti puistonvartijoiden onnistuneesta työstä kitkeä norsujen salametsästystä, jonka johdosta puistossa on nykyään Tansanian suurin norsupopulaatio. Puisto on kuuluisa erityisesti kolmesta asiasta. Baobab – eli apinanleipäpuista, elefanttilaumoista ja puihin kiipeilevistä leijonistaan. Suurten nisäkkäiden, kuten norsujen, leijonien, seeprojen, gnu-antilooppien, kirahvien ja vesiantilooppien lisäksi Tarangire on lintuharrastajien paratiisi. Siellä on lähes 600 lintulajia. Nautimme puistossa retkilounaan ja palaamme kynttiläillalliselle lodgeen. Marjukka ohjaa rauhoittavaa yin-joogaa ennen illallista.

PÄIVÄ 4. AFRIKKALAINEN TAIDE

Aloitamme aamun Marjukan ohjaamalla flow-joogalla. Tämän päivän omistamme afrikkalaiselle taideperinteelle. Lounaan jälkeen matkaamme Mto Wa Mbun kylään, jossa tutustumme ensin kuvataiteeseen. Osallistumme paikallisen taiteilijan taidepajaan, jossa perehdymme tansanialaiseen tinga tinga- taiteeseen.  Pääsemme myös itse maalaamaan ja käyttämään luovuuttamme. Taidepajan jälkeen pyörähdämme maasai-torilla. Torilta voi ostaa tuliaisia paikallisilta taiteilijoilta, kuten käsinpunottuja koreja ja kuvanveistotaidetta kuten afrikkalaisia naamioita ja patsaita. Illallinen kynttilänvalossa lodgessa. Marjukka ohjaa rauhoittavaa yin-joogaa ennen illallista.

PÄIVÄ 5. VIERAILU MAASAI-KYLÄÄN

Aloitamme aamun Marjukan flow joogalla. Aamiaisen jälkeen lähdemme lähdemme savannille maasai-kylään eli bomaan. Maasait ovat yksi Afrikan tunnetuin etninen ryhmä. Vietämme aikaa maasaiden kanssa ja tutustumme heidän ainutlaatuiseen paimentolaiskulttuuriin ja naisten arkeen. Yleensä matkailijat vierailevat maasai-kylissä (cultural boma), jotka ovat rakennettu varta vasten turisteille. Me saamme ainutlaatuisen mahdollisuuden vierailla oikeassa maasai-bomassa, jossa Anniina on asunut kenttätöitä tehdessään. Täällä emme ole turisteja vaan vieraita, joita jo odotetaan kylään. Vierailumme tukee alkuperäiskansamatkailua sekä laajemmin maasai-yhteisöä. Ostamme maasai-perheille kattavat terveysvakuutukset, jonka kautta terveydenhuolto ja lääkkeet ovat heille ilmaisia. Tämä vaikuttaa myönteisesti etenkin naisten ja lasten hyvinvointiin. Palaamme päivälliselle lodgeen, jossa jaamme päivän kokemuksia. Marjukka ohjaa rauhoittavaa yin-joogaa ennen illallista.

PÄIVÄ 6. NGORONGORON SUOJELUALUE JA NGORONGORON KRAATERI

Heti aamiaisen jälkeen matkaamme kohti Ngorongoron suojelualuetta, on yksi maailman ainutlaatuisimmista luonnonsuojelualueista. Ngorongoron kraatteria pidetään yhtenä Afrikan seitsemästä luonnonihmeestä, eikä syyttä sillä se on myös UNESCO:n maailman perintökohde. Ngorongoro tarjoaa mahtavat mahdollisuudet nähdä niin upeita tulivuoriperäisiä maisemia, erilaisia villieläimiä norsuista, afrikanpuhveleista ja leijonista lähtien. Illalla  hiljennymme kynttilän valossa yin-joogaharjoitukseen, missä avaamme erityisesti lonkkia ja selänaluetta. Nautimme tämän ikimuistoisen safarimatkan päätteeksi illallisen lodgessa. Marjukka ohjaa rauhoittavaa yin-joogaa ennen illallista.

PÄIVÄ 7. RENTOUTUMISTA JA YHDESSÄOLOA
Aloitamme aamun Marjukan flow joogalla, jonka jälkeen nautimme yhdessä pitkään aamiaista. Tänään ei ole kiire minnekään, vaan päivän voi käyttää rentoutumiseen vaikkapa lukien kirjaa uima-altaalla tai tehdä kävelyretki kahviviljelmille. Lodgen Coffee Garden Spa:ssa on myös saatavilla rentouttavia spa-hoitoja lisähintaan. Nautimme lounaan ja illallisen  yhdessä lodgessa. Ennen illallista hiljennymme yin-joogaharjoitukseen. Savasanassa sinun on mahdollista saada akupunktioneulat rentoutumisen tueksi.

Day 8. KILIMANJARON KAINSAINVÄLINEN LENTOKENTTÄ

Ennen aamiaista Marjukka ohjaa flow-joogaa, jonka jälkeen nautimme aamiaisen. Hyvästelemme meitä palvelleen ihanan henkilökunnan. Matkalla lentokentälle pysähdymme Arusha Cultural Heritage Centeriin, jossa voit tehdä viime hetken ostoksia ja viedä kotiin vaikkapa Kilimanjaron korkeilla rinteillä kasvatettua kahvia, vierailla taidegalleriassa ihailemassa afrikkalaista nykytaidetta ja nauttia omakustanteisen lounaan gallerian ravintolassa. Saavumme iltapäivällä Kilimanjaron kansainväliselle lentokentälle, josta KLM:n yölento lähtee kohti Suomea. 

71118932_231449991156530_5472586696509882368_o.jpg
71488097_231456441155885_4517013467365900288_o.jpg
75419085_240641980237331_5106078372430086144_o.jpg
74453249_240642010237328_5855908434574049280_o (1).jpg
129837138_480205169614343_60208234097641

Ajankohta

6-13.2.2023
 

14.-21.9.2023


Huomioi että ajankohta sisältää vain matkapäivät  ja ohjelman Tansaniassa. Tämän päälle tulevat matkustuspäivät Suomesta Tansaniaan ja takaisin. Jokainen matkustaja varaa ja ostaa itse lentoliput. Suosittelemme KLM:n reittilentoa (Helsinki-Amsterdam-Kilimanjaro) Lähetämme tarkat lentotiedot matkavarauksen yhteydessä.

129365468_480208249614035_76481969444253

Sijainti

Lentokenttä: Kilimanjaron kansainvälinen lentokenttä (JRO), Tansania

Matka alkaa Kilimanjaron lentokentältä, joka sijaitsee Pohjois-Tansaniassa. Majoituspaikkamme sijaitsee Karatussa, jonne on noin kolmen tunnin ajomatka lentokentältä.

129143159_480217469613113_26141545876845

Majoitus

Majoittaudumme ensimmäisenä yönä Arushaan, jonka jälkeen siirrymme Karatun kylään. Majoittaudumme loppuajaksi viihtyisään Baghayo Garden Suitesiin. Lodgessa on intiimi ja ylellinen tunnelma, koska siellä on vain 14 sviittiä.

 

Tilavissa suite-huoneissa on leveä parivuode, kirjoituspöytä, erillinen kylpyhuone, wc, olohuone ja takka sekä puinen patio. Lodge sijaitsee ylängöllä, josta on upeat maisemat alas laaksoon kohti Ngorongoron suojelualuetta. Voit rentoutua omassa huoneessasi takkatulen äärellä tai ihastella patiolla vehreitä maisemia. Jokaisen sviitin varustuksiin kuuluu lisäksi teen ja kahvin valmistusvälineet, hiustenkuivaaja, kylpyhuonetuotteet ja tallekelokero.


Lodgessa on lisäksi uima-allas, ravintola, Lounge  Bar ja Coffee Garden Spa, josta voit tilata spa-hoitoja. 

Place Setting

Ateriat

Retriitillä tarjoillaan terveellistä ja paikallisesti tuotettua lähiruokaa. Baghayo Garden Suites on kahviplantaasi, jossa kahvin lisäksi viljellään papuja, viljaa, yrttejä ja vihanneksia. Läheiseltä luomutilalta hankitaan taas kananmunat, maito ja hunaja. Lodgen ruokafilosofia pohjautuu ennen kaikkea luonnonmukaisuuteen ja omalla tilalla kasvatettuihin raaka-aineisiin. Aterioiden valmistuksessa käytetään runsaasti kasviksia ja yrttejä. 

Aloita aamusi tuorepuristetulla mehulla, eksoottisilla hedelmillä, granolalla, leivällä ja hillolla tai kokin toivomustesi mukaan  valmistamalla munakkaalla. Retkipäivinä nautimme retkilounaan upeassa Afrikan luonnossa ja illalla meitä hemmotellaan usean ruokalajin illallisella, joka tarjoillaan pöytiin.  

Lodgen viinilistalla on hyviä Etelä-Afrikkalaisia viinejä ja tunnelmallisessa lounge baarissa voit nauttia aperitiiviksi vaikkapa safariklassikko gin & tonic -cocktailin tai kupin yrttiteetä. 

129117246_480231239611736_85525429741948

Hinta

3390 € / per hlö 2hh:ssa 

Minimi osallistujamäärä on kahdeksan henkilöä.   

 

Hinta sisältää:
 

 • Lentokenttäkuljetukset (ohjelman mukaan)

 • 1 yö kahden hengen huoneessa Arushassa 

 • 6 yötä kahden hengen huoneessa ylellisessä Baghayo Garden Suitessa

 • Lodgessa täysihoito (aamiainen, lounas ja illallinen. Retkipäivinä on piknik-lounas) 

 • Safarijeeppi (avautuva kattoluukku ja kaikilla ikkunapaikka)

 • Kansallispuistomaksut ja opastetut safariajot Tarangiren Kansallispuistossa ja Ngorongoron luonnonsuojelualueella.

 • Kaikki ohjelmassa mainitut retket ja aktiviteetit

 • Marjukan ohjaamat joogatunnit (yhteensä 11 harjoitusta)

 • Anniinan opastus 

 

Hintaan ei sisälly:

 • Lennot

 • Turistiviisumi (50$)

 • Juomat lodgessa

 • Matkavakuutus

 • Tipit paikallisille 

  Yhden hengen huone saatavilla koko ajaksi lisähintaan 290€

  Varausmaksuna peritään 350 €/hlö, joka on maksettava viikon (7 vrk) kuluttua varauspäivästä. Loppumaksu maksetaan (32 vrk) ennen lähtöpäivää. Loppumaksu on matkahinta vähennettynä 350€:n varausmaksulla.

129590255_480302252937968_46048395099306

Sosiaalinen vaikutus

Visit Natives on kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksymä vastuullinen matkanjärjestäjä (rekisterinumero 395/19/Mj.). Edistämme alkuperäiskansojen työllistämistä ja reilua kohtelua matkailualalla. 

Jokaista varattua matkaa kohden hankimme sairasvakuutuksen yhdelle maasai-perheelle. Sairasvakuutuksen avulla perhe saa ilmaisen terveydenhuollon ja lääkkeet. Matkustamalla kanssamme tuet yhden paikallisen maasai-perheen ja erityisesti naisten ja lasten hyvinvointia. Lue lisää sosiaalisesta vastuustamme.

Tutustu meihin!

Anniina Sandberg

Anniina on koulutukseltaan Afrikan-tutkija (FM). Hän on Visit Natives- matkatoimiston perustaja. Anniina on asunut Tansaniassa maasaiden luona. Anniinan kontaktien kautta pääsemme vierailemaan yhteen maasai-bomaan, jossa hän on tehnyt antropologista kenttätyötä. Anniina toimii matkalla myös swahilin- ja maakielen tulkkina. Vapaa-ajalla Anniina rakastaa keräillä  apinanleipäpuunhedelmiä ja telttailla savannilla Afrikan tähtitaivaan alla.

 • Instagram
125416923_468135520821308_88178458283270

Marjukka Zohar

Marjukka on koulutukseltaan sairaanhoitaja sekä kansainvälisen jooga-allianssin sertifioima joogaohjaaja (RYT-200). Marjukka on opiskellut perinteistä kiinalaista lääketiedettä kolmen vuoden ajan Suomen Taolaisessa Neijing-koulussa sekä käynyt vaihtoehtoterapeuttisia kursseja mm. intialaisesta päähieronnasta ja ayurvedisesta kävelyhieronnasta. Marjukka on järjestänyt useita retriittejä niin Suomessa kuin ulkomailla. 

Marjukka Zohar.jpg

Kuvia matkalta