top of page

Sumuisten vuorten gorillat -
Joogaretriitti Ugandaan ja Ruandaan

Lähde kanssamme joogaretriitille sumuisten vuorten siimekseen Ugandaan ja Ruandaan. Matkamme on yhdistelmä joogaa, vaelluksia, retkiä ja paikallista kulttuuria. Koe ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä vuoristogorilloja ja simpasseja niiden luonnollisessa elinympäristössä. Sukellamme pintaa syvemmälle myös paikalliseen kulttuuriin. Matkamme toinen kohokohta on tavata batwa-alkuperäiskansa,joiden elämäntapana on keräily ja metsästys sademetsässä.

Aloitamme aamut joogaamalla raikkaassa vuoristoilmassa sademetsän vehreiden maisemien ympärillä. Päivällä tutustumme ympäristöön vaelluksilla, jotka vievät meitä upeiden maisemien äärelle ja retkillä tutustumme paikallisen kulttuuriin ja käsityöperinteisiin kuten korien punomiseen paikallisten naisten kanssa.  Iltaisin rentoudumme yin-joogan parissa auringon laskiessa vuorten taakse. Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä mieltä ja kehoa hellivää joogaa, luontoa ja aitoja kohtaamisia paikallisten kanssa tekee matkastasi unohtumattoman seikkailun kokea Ugandan ja Ruandan taika.

Ugandassa majoittaudumme tasokkaaseen Safari Gorilla Lodgeen, joka sijaitsee Bwindin kansallispuistossa. Tämä ylellinen afrikkalaiseen tyyliin sisustettu ja ekologisesti materiaaleista rakennettu ekolodge tarjoaa huimat näköalat kohti sademetsää. Jokaisessa huoneessa on kylpyamme ja takka, koska vuoristossa on viileää, vaikka olemme päiväntasaajalla. Bwindissä on mahdollisuus tehdä lisämaksullinen gorillavaellus.

Tämän jälkeen siirrymme Kibalen kansallispuistoon, jossa vietämme seuraavat kolme yötä ylellisessä Safari Crater Lodgessa, joka on suoraan kraaterijärven rannalla. Tämä alue oli muinoin vulkaanista. Kibalessa lämpötilat ovat jo lämpimät ja lodegssa on uima-allas. Kibalen kansallispuisto on vehreää sademetsää, jossa on Ugandan suurin simpanssipopulaatio. Täällä on mahdollisuus tehdä lisämaksullinen simpanssivaellus. Matkamme alkaa Ruandan pääkaupungista Kigalista ja päättyy Ugandan pääkaupunkiin Kampalaan.

EmGatland-4540 - Copy.jpg

Kohokohdat

 • Joogaa joka päivä upeissa maisemissa Bwindin sademetsässä ja kraaterijärven rannalla Ugandassa

 • Tapaa batwa-alkuperäiskansa, joka on maailman viimeisiä metsästäjä-keräilijöitä

 • Näe vuoristogorillat ja simpanssit niiden luonnonmukaisessa elinympäristössä

 • Nauti hyvästä ruoasta ja majoituksesta tasokkaissa ekolodgeissa

 • Koe samalla matkalla kaksi itä-Afrikan maata; Ruanda ja Uganda 

Päiväohjelma

PÄIVÄ 1. TERVETULOA RUANDAAN!

Saavumme myöhään illalla KLM:n iltalennolla Ruandan pääkaupunkiin Kigaliin. Majoittaudumme hotelliin lähellä lentokenttää. Iltapala.

 

PÄIVÄ 2. KOHTI UGANDAA

Aamiaisen jälkeen aloitamme noin neljän tunnin automatkan kohti Ugandaa. Majoittaudumme upeaan Gorilla Safari Lodgeen. Illalla Marjukka ohjaa joogaa. Lounas matkalla ja illallinen lodgessa. 

 

PÄIVÄ 3. GORILLA VAELLUS

Halukkailla on tänään mahdollisuus lähteä gorilla-vaellukselle (lisähintainen retki). Gorilla-vaellus alkaa aikaisin aamulla. Vaelluksella jäljitetään vuoristogorilloja puistonvartijoiden kanssa ja se kestää yleensä useita tunteja ja pisimmillään sademetsässä vietetään koko päivä. Gorillojen parissa saa viettää aikaa noin tunnin ja sen jälkeen patikoidaan takaisin. Gorilla-vaellukset ovat luvanvaraista toimintaa ja Uganda myöntää vain rajatun määrän lupia per päivä. Tämän vuoksi varaamme vaellukset hyvissä ajoin ennen matkaa. Bwindin kansallispuistossa elää puolet maailman vuoristogorilloista.  Loput elävät Virungan vuoristossa Ugandan, Ruandan ja Kongon demokraattisen tasavallan rajaseudulla. Turismi tuo rahaa elintärkeään gorillojen suojeluun, kuten metsänvartijoiden palkkaamiseen ja gorillojen salametsästyksen kitkemiseen. Vaelluksella retkilounas. Vaihtoehtoisesti voi viettää vapaapäivän lodgessa, joilloin nautit lounaan hotellilla. Yin-jooga ja illallinen lodgessa. 

PÄIVÄ 4. BATWA-ALKUPERÄISKANSA

Aloitamme aamun Marjukan ohjaamalla flow-joogalla. Aamiaisen jälkeen lähdemme Mgahingaan kansallispuistoon tapaamaan batwa-alkuperäiskansaa, jotka ovat metsästäjä-keräilijöitä. Retkellä tutustumme batwojen ainutlaatuiseen kulttuuriin, kuten metsästykseen ja lääkekasvien käyttöön. Pääsemme kenties vierailemaan myös pyhään Ngaraman luolaan, jossa asui aikoinaan Batwa kuningas. Batwa-naiset esittävät täällä surullisen laulun menneisyyden muistoille, joka kaikuu aavemaisesti pimeän luolan syvyyksissä. Retkilounas. Yin-jooga ja illallinen lodgessa. 

PÄIVÄ 5. VAELLUS SADEMETSÄSSÄ

Aloitamme aamun Marjukan flow-joogalla. Aamiaisen jälkeen lähdemme sademetsään vaellukselle. Bwindin sademetsässä koemme monimuotoisen luonnon, jossa voi kuunnella sirkkojen sirinää, lintujen viserrystä ja nähdä värikkäitä perhosia ja erilaista kasvillisuutta sekä tuntea iholla kuuman ja kostean sademetsän ilmaston. Retkilounas. Iltapäivällä yin-joogaa ja illallinen lodgessa.

PÄIVÄ 6. KIBALEN KANSALLISPUISTO

Aamujoogan ja aamiaisen jälkeen sanomme hyvästit sademetsälle ja jatkamme matkaa kohti Kibalen kansallispuistoa. Tämä alue on syntynyt yli 30 muinaisen tulivuoren kraatterista, jotka ovat muodostuneet järviksi biljoonien sadekuurojen ansiosta. Kibalen kansallispuiston rehevät metsät ulottuvat kraatterialueelle, jossa on yksi Afrikan monipuolisimmista eläinkannoista kuten simpansseista. Majoittaudumme tasokkaaseen ekolodgeen, jossa voit virkistäytyä uima-altaalla tai kraaterijärven rannalla. Lounas matkalla ja illalla yin-joogaa ja illallinen lodgessa. 

PÄIVÄ 7. SIMPANSSI VAELLUS
Halukkaat voivat käyttää tämän päivän lisämaksulliseen simpanssi-vaellukseen tai voit viettää vapaapäivää logdessa leväten, jolloin lounas syödään lodgessa. Kibalen kansallispuistossa elää 13 apinalajia, joka on koko Itä-Afrikan suurin. Simpanssien kohtaamisen ja retkilounaan jälkeen palataan lodgeen. Yin-jooga ja illalinen hotelilla. 

PÄIVÄ 8. KORIPUNONTAA PAIKALLISTEN NAISTEN KANSSA

Ennen aamiaista Marjukka ohjaa flow-joogatunnin, jonka jälkeen lähdemme tapaamaan paikallisia käsityöläisnaisia. Kukapa ei rakasta upeita afrikkalaisia punottuja korea, jotka on tehty ruohoista ja kasveista. Korien värikkäät värit saadaan luonnonmukaisesti kukista, juurista, lehdistä ja jäkälästä. Tutustumme paikalliseen kulttuurin ja punomme koreja yhdessä naisten kanssa. Retkilounas. Yin-jooga ja illallinen lodgessa. 

PÄIVÄ 9. KAMPALA

Viimeisen virkistävän flow-aamujoogan ja aamiaisen jälkeen alkaa paluumatka kohti Kampalaa ja Entebben kansainvälistä lentokenttää. Omakustanne lounas. Paluu KLM:n iltalennolla. Saavumme Suomeen seuraavana päivänä.

Kisoro Uganda beautiful sunset over mountains and hills of pastures and farms in villages
129837138_480205169614343_60208234097641

Ajankohta

28.2. - 8.3.2025


Huomioi että ajankohta sisältää vain matkapäivät ja ohjelman paikalliskohteessa. Tämän päälle tulevat matkustuspäivät Suomesta Ruandaan ja Ugandasta Suomeen. Jokainen matkustaja varaa ja ostaa itse lentoliput. Suosittelemme KLM:n multi-city reittilentoja Helsinki - Kigali - Entebbe- Helsinki. Avustamme tarvittaessa oikeiden lentojen ostamisessa. 

Suosittelemme seuraavaa reittilentoa: 


MENO
KL0535
Helsinki - Kigali, Ruanda

Perjantai 28.2.2025 Klo:07:00 - 19:25 

PALUU:
KL1251
Entebbe, Uganda - Helsinki 
Lauantai 8.3.2025 Klo: 23:45 - 13:10 (+ 1 päivä eli saapuu Suomeen 9.3.2025). 

129365468_480208249614035_76481969444253

Sijainti

Matka alkaa Kigalin kansainväliseltä lentokentältä Ruandasta. Matka päättyy Kampalaan, Entebben kansainväliselle lentokentälle Ugandaan 8.3.2025. 

129143159_480217469613113_26141545876845

Majoitus

Retriitin ensimmäinen yö on Ruandan pääkaupungissa Kigalissa. Seuraavat  neljä yötä majoittaudumme tasokkaaseen Safari Gorilla Lodgeen, joka sijaitsee Bwindin kansallispuistossa, Ugandassa. Tyylikäs afrikkalaiseen tyyliin sisustettu ja ekologisista materiaaleista rakennetun lodgen jokainen huone tarjoaa huimat näköalat kohti sademetsää. Lodgessa on ravintola, lounge baari, spa ja ulkona nuotiopaikka. Jokaisessa huoneessa on parveke, takka, kylpyhuone ja tee/kahvinkeittovälineet.

Viimeiset kolme yötä majoittaudumme upeaan Safari Lodgeen Kibalen kansallispuiston kupeeseen. Lodge sijaitsee Ugandan toiseksi suurimman kraaterijärven rannalla ja täällä voit loikoilla uima-altaalla. Tämä romanttinen lodge on häämatkailijoiden suosiossa. Huoneissa patio tai parveke, kylpyamme ja takka. 

Place Setting

Ateriat

Retriitillä tarjoillaan terveellistä ja paikallisesti tuotettua lähiruokaa. 

Retriitin hintaan kuuluu täysihoito. Ennen joogaa nautimme kahvia ja teetä, jonka jälkeen on aamiainen. Retkillä syömme retkilounaan, mutta illallinen nautitaan lodgen ravintolassa. 

Resortin viinilistalla on hyviä Etelä-Afrikkalaisia viinejä ja lounge baarista voit ostaa vaikka safariklassikko gin & tonic drinkin tai nauttia yrittiteetä ja nauttia aperitiivin nuotiolla ennen illallista. 

129117246_480231239611736_85525429741948

Hinta

3390 € / per hlö 2hh:ssa 

Gorillavaellus + 800€

Simpanssivaellus + 250€

   

 

Hinta sisältää:
 

 • Lentokenttäkuljetukset (ohjelman mukaan)

 • Kaikki siirtymät ja kuljetukset safari-jeepeillä

 • 8 yötä tasokkaissa lodgeissa (jaetussa 2 hengen huoneessa, jossa on erilliset vuoteet)

 • Täysihoito (aamiainen, lounas ja illallinen, retkipäivinä retkilounas) 

 • Kaikki ohjelmassa mainitut retket ja aktiviteetit paitsi gorilla- ja simpanssivaellukset

 • Marjukan ohjaamat joogatunnit 

 • Anniinan opastus (Afrikan-tutkija)

 

Hintaan ei sisälly:

 • Lennot

 • Turistiviisumi Ruanda ja Uganda (100$) 

 • Juomat hotellissa

 • Lounas ja päivällinen viimeisenä päivänä Ugandassa

 • Matkavakuutus

 • Tipit paikallisille 

  Yhden hengen huoneita on saatavilla 550€:n lisähintaan vain rajoitettu määrä. Kysy lisää. 

  Varausmaksuna peritään 400 €/hlö, joka on maksettava viikon (7 vrk) kuluttua varauspäivästä. Loppumaksu maksetaan (32 vrk) ennen lähtöpäivää. Loppumaksu on matkahinta vähennettynä 400 €:n varausmaksulla.

129590255_480302252937968_46048395099306

Sosiaalinen vaikutus

Visit Natives on kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksymä vastuullinen matkanjärjestäjä (rekisterinumero 395/19/Mj.). Edistämme alkuperäiskansojen työllistämistä ja reilua kohtelua matkailualalla. 

Matkailuliiketoimintamme on vastuullista ja tuemme sen avulla paikallisia yhteisöjä.  Lue lisää miten sosiaalisesta vastuustamme

Tutustu meihin!

Anniina Sandberg

Anniina on koulutukseltaan Afrikan-tutkija (FM) ja Visit Natives- matkatoimiston perustaja. Anniina on asunut ja tehnyt kenttätöitä Tansaniassa maasaiden luona. Anniina on myös swahilin kielen tulkki ja hän opastaa retkemme ja toimii tulkkinamme retriitillä. Vapaa-ajalla Anniina rakastaa keräillä  apinanleipäpuunhedelmiä ja telttailla savannilla Afrikan tähtitaivaan alla. Anniina on erityisen kiinnostunut batwa-kulttuurista. Opinnoissaan Anniina erikoistui itä-Afrikkaan ja alkuperäiskansatutkimukseen. 

 • Instagram
P9201061_edited.jpg

Marjukka Zohar

Marjukka on koulutukseltaan sairaanhoitaja sekä kansainvälisen jooga-allianssin sertifioima joogaohjaaja (RYT-200). Marjukka on opiskellut perinteistä kiinalaista lääketiedettä kolmen vuoden ajan Suomen Taolaisessa Neijing-koulussa sekä käynyt vaihtoehtoterapeuttisia kursseja mm. intialaisesta päähieronnasta ja ayurvedisesta kävelyhieronnasta. Marjukka on järjestänyt useita retriittejä niin Suomessa kuin ulkomailla. 

Marjukka Zohar.jpg
EmGatland-4165 - Copy.jpg

"There was no way that I could explain to dogs, friends, or parents my compelling need to return to Africa to launch a long-term study of the gorillas."


Dian Fossey

 

Haluan mukaan! 

bottom of page